Storsjön

Serene rust met een overweldigend uitzicht over het meer…

Wilt u genieten van de serene rust en van de prachtige Zweedse natuur in een stuga direct aan het water? Dan is dit dé stuga die u zoekt! Op een unieke plek met een waanzinnig uitzicht over het meer Storsjön. Een eenvoudig maar comfortabel vakantiehuis midden in de natuur waar u helemaal tot rust komt!

Het huis ligt vlakbij het natuurreservaat Fräkensjömyra, 20 km ten noordwesten van Hagfors in Värmland. Hier kunt u sporen vinden van wolven, beren en de grote bosuil die hier nog in het wild leven. In het voorjaar kunt u het baltsspel van de korhoender horen.

Het huis heeft een aparte slaapkamer voor 3 personen en in de woonkamer staat een gerieflijke 2-persoons bedbank die in een handomdraai in- en uitgeklapt kan worden. Ook hier kan de bedbank als aparte slaapplaats gebruikt worden. De houtgestookte sauna bevindt zich in het botenhuis met een waanzinnig uitzicht over hetmeer. Afkoelen doet u gewoon in het meer, want Storsjön heeft geen stormend water.

Een gezellige houtkachel zorgt voor warmte en zonnepanelen voor de electra om uw laptop of telefoon op te laden. In de keuken bevinden zich een koelkastje, een 4-pits gasstel en een gasoven. Uw zelfgevangen vis kunt u natuurlijk altijd bereiden op het houtvuurtje aan de waterkant! Het huis heeft een nieuwe “utedass” (Zweedse buitentoilet). Wij zorgen bij aanvang voor 10 liter drinkwater (kunt u permanent vullen bij ons). Verder kunt u het water uit het meer gebruiken.

U heeft het meer (4 km lang en 1,5 km breed) bijna voor uzelf want er staan maar 4 huisjes rond het meer. Houdt u van vissen, dan ligt er een roeiboot voor u klaar (een motor kunt u er eventueel bij huren). Ook een geweldig meer om met de kano of kajak te ontdekken.

Geschikt voor 4-5 personen.

Prijzen

  • 3500 sek/week buiten schoolvakanties.
  • 5900 sek/week tijdens schoolvakanties.

November-april wordt vakantiehuis Storsjön niet verhuurd.